Lymphastim – Drenaj limfatic

Drenajul limfatic este un masaj special, care ajută la buna funcționare a sistemului limfatic, având beneficii atât medicale cât și estetice. 

Ce este sistemul limfatic ?

Sistemul limfatic face parte din sistemul circulator și asigură schimbul de substanțe între sânge și țesuturi. Are rolul de “gardian” pentru sistemul imunitar și contribuie la apărarea organismului, preluând reziduurile metabolice și alte elemente nocive pentru a fi filtrate. Are la bază o rețea de vase care transportă limfa către ganglionii limfatici, cu o concentrație ridicată de limfocite, pentru a fi purificată.

Misiunea sistemului limfatic poate fi îngreunată de mai mulți factori, printre care sedentarismul, stresul constant, statul prea mult pe scaun, bolile endocrine, cardiace sau circulatorii. În aceste situații, fluxul limfatic devine congestionat, iar toxinele se strâng și determină umflarea țesuturilor, intensificarea celulitei sau accentuează unele probleme de sănătate.

Cum se realizează drenajul limfatic?

Drenajul limfatic este o terapie neinvazivă, fără efecte adverse, care folosește presiunea aplicată pe suprafața corpului. Acest se poate face manual sau cu ajutorul unui sistem modern, format dintr-un costum care îmbracă picioarele și abdomenul, conectat la un aparat de reglare.

Costumul de drenaj are în interior mici compartimente independente, care se umflă cu aer în timpul drenajului și presează alternativ diferite părți ale corpului, de la picioare spre partea superioară, în sensul de circulație al limfei.

Drenajul limfatic este nedureros și relaxant. Presiunea poate fi reglată chiar și în timpul ședinței, dacă ți se pare că devine inconfortabil sau simți că îți amorțesc picioarele. Există anumite categorii de persoane pentru care drenajul limfatic nu este indicat, cum ar fi cei cu boli cardiace, renale sau hepatice, cu afecțiuni venoase acute, epilepsie sau femeile însărcinate.

Cât durează o ședință de tratament și de câte ședințe de drenaj limfatic am nevoie?

O ședință de drenaj limfatic cu BTL-Lymphastim durează intre 45 și 60 de minute, în funcție de programul ales și este recomandat de 3 ori pe săptămână, minim 10 ședințe.

Cum te ajută drenajul limfatic

  1. Ajută la regenerarea organismului. Drenajul limfatic ajută limfa să circule mai bine prin corp, ceea ce eficientizează procesele de refacere și apărare ale acestuia. Reziduurile din spațiile interstițiale sunt evacuate mai repede, iar sistemul imunitar are mai multă putere în lupta împotriva bacteriilor și virușilor.
  2. Relaxează mușchii. Ca orice masaj, drenajul limfatic ajută mușchii obosiți să se detensioneze, datorită presiunii aplicate în diferite zone ale corpului.
  3. Reduce senzația de picioare grele. Prin drenaj se elimină retenția de apă, ceea ce ameliorează aspectul de picioarele umflate.
  4. Îmbunătățește circulația (pentru a preveni venele varicoase).
  5. Îmbunătățește fermitatea pielii. Pe lângă limfă, drenajul stimulează și circulația sanguină prin aplicarea de presiune pe venele periferice, astfel că pielea va fi mai tonifiată.
  6. Contribuie la reducerea celulitei. Remodelarea corporală este unul dintre consecințele drenajului limfatic. Datorită sângelui bine oxigenat, pielea își va menține elasticitatea și va arăta mai bine.
  7. Stimulează digestia. Masajul abdominal pune în mișcare tractul digestiv și susține buna sa funcționare.
  8. Diminuează inflamația după efort, accidentări sau intervenții chirurgicale. Excesul de lichide se elimină mai rapid cu ajutorul drenajului, ceea ce previne sau tratează inflamația exagerată a țesuturilor, calmând durerea.

În medicina estetică, drenajul limfatic este un element de bază, o metodă total nedureroasă, relaxantă și foarte eficientă cu efect de slăbire rapidă, drenare, detoxifiere a organismului, reducere a celulitei și cantității de apă acumulată în exces.

Presodrenajul este o tehnică plăcută de masaj care îmbunătățește metabolismul organismului, stimulează sistemul limfatic pentru a purifica corpul de toxine și susține transferul de grăsime eliberat în timpul altor tratamente (de exemplu, criolipolizaradiofrecvența, terapia cu unde de șoc) la nivelul sistemului limfatic.

Dacă ai celulită și îți dorești o piele mai netedă, fără gropițe de grăsime, atunci BTL-6000 Lymphastim este o alegere non-invazivă și eficientă de tratament care se concentrează pe drenaj limfatic și pe stimularea circulației sanguine. BTL Lymphastim este un sistem clinic dovedit, aprobat FDA, cu rezultate vizibile imediat și 100% sigur.

Programează-te pentru o consultație gratuită

Prețuri drenaj limfatic

Prețuri exprimate în RON pentru fiecare ședință

*Ședințe recomandate: 10

Drenaj Limfatic BTL Lymphastim ( 60 minute )70

* Abonamente *

Drenaj Limfatic BTL 3 ședințe200
Drenaj Limfatic BTL 6 ședințe360
Drenaj Limfatic BTL 12 ședințe600
× WhatsApp